Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Samostojni izpis sestavka

 Frazemi s sestavino krásni -a -o sam.
v trí krásne pog.; prisl. zv.
 
Pomen
 
izraža, da se dejanje zgodi brez cilja, smisla, kar takoSkrij zglede▾
 
Zgledi rabeKjer človek vidi le zrcalne odseve samega sebe, je tragično zgolj nabuhla patetika. Nabuhla patetika, ki se ji lahko samo vsevdilj režimo tja v tri krasne. Je torej napočil čas za smeh? (Delo, 27. nov. 2000, NB)
Največ sva bila skupaj midva z Brunom. Ležala sva na krmi, z nogo držala krmilo, srkala čaj ali port, kadila, se menila o Sloveniji in naših ljudeh, pa različnih filozofijah, subkulturah, vseh sort divjinah ali pa kar tako fantazirala tja v tri krasne. (Tomo Križnar, Samotne poti, NB)
Tukaj je bil? Poslala sem ga v tri krasne. Morala bom zamenjati ključavnico,« je rekla Ruby. (Delo, 6. jan. 1998, NB)
Udari nepričakovano, kot kača. Ssssk, vdih dima … in že letite v tri krasne! Nič vam ni jasno … DMT-kozmos je za besede prevelik. (Mladina 2005, št. 07, NB)
Usekane so, razumeš, je tudi že kar nekako obupal in je skušal opraviti na kratko. Zaženejo se v tri krasne in so ob tem prepričane, da imajo povsod prednost. Ne zmenijo se za svet in živega boga v tem diru, dokler seveda potem spet ne poči … (Feri Lainšček, Petelinji zajtrk, NB)
Slovar slovenskih frazemov