Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Samostojni izpis sestavka

 Frazemi s sestavino posípanje
posípanje s pepélom knj.; pren.
 
Pomen
 
kesanje zaradi slabih dejanjSkrij zglede▾
 
Zgledi rabePo posipanju s pepelom zaradi protiameriške kampanje nemških socialdemokratov in Zelenih je tudi največjim naivnežem jasno, da si je kancler Gerhard Schröder bolj kot za načela prizadeval za glasove skrajne levice. (Delo, 2. okt. 2002, NB)
V tem, kar vidimo, je skoraj preveč samokritike, posipanja s pepelom in objavljanja dobrih namer, da bi jim verjeli na prvi pogled. (Delo, 5. apr. 2003, NB)
Srbska skupščina je tako preprečila še eno veliko afero, ki je resno grozila, da bo pripeljala do (samo)uničenja srbskega režima. Posipavanje s pepelom je pustilo posledice, hkrati pa je demokratično javnost navdalo z upanjem. (Delo, 5. jan. 1999, NB)
 
Izvor frazema
 
Gl. posipati se s pepelom.
Slovar slovenskih frazemov