Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Samostojni izpis sestavka

 
Slovensko gradivo
 
ragȗ -ja m ‛gostejša dušena jed iz (kosov) mesa z dodatkom blagih začimb’ = novolat.‛ius carneum’ (20. stol.).
 
Razlaga
 
Tujka, prevzeta (eventualno prek nem. Ragout) iz frc. ragoût ‛začinjena mesna ali ribja obara, ragu’, kar je izpeljanka iz frc. ragoûter ‛zbujati tek’, to pa je sestavljeno iz frc. re- ‛ponovno, znova’ in goûter (*agoûter) ‛okušati, poskusiti’, izpeljanke iz goût ‛okus’ < lat. gustus ‛okus’ (Kl, 579, LaÉ, 628, 349 s.).
 
Povezana iztočnica
 
Glej tudi degustácija.
Slovenski etimološki slovar³