Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani.
Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics,
ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko
preberete tu.
Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.
Piškotke uporabljamo za:
analitične namene – spremljamo vedenje uporabnikov, zato da lahko izboljšamo delovanje strani.
vaše preference – da si zapomnimo, kako želite, da vam deluje naš portal.
Enako je cslovan.slězъ‛slez’, hrv.sljȅz, češ.sléz. Pslovan.*slě̑zъ (in *slě̋zъ) se je razvilo iz ide.*sloi̯g'o-, kar je v prevojnem razmerju s *slei̯g'o- v pslovan.*slizъ‛sluz’, stvnem.slīh‛sluz, glen’. Sorodno je tudi nar.polj.ślizać się‛drseti, polzeti’, nem.schleichen‛lesti, laziti, plaziti’, pa tudi pslovan.*slьza̋, sloven.sọ́lza, pslovan.*slȗzь, sloven.slȗz. Slez je tako poimenovan zaradi sluzi, ki se izloča predvsem pri pripravi napitka iz njegovih korenin (M. F. pri Be III, 259 s., 262).