Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani.
Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics,
ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko
preberete tu.
Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.
Piškotke uporabljamo za:
analitične namene – spremljamo vedenje uporabnikov, zato da lahko izboljšamo delovanje strani.
vaše preference – da si zapomnimo, kako želite, da vam deluje naš portal.
mêsno-kôstnimêsno-kôstnamêsno-kôstno[mêsnokôstni]pridevnikStalne zvezemesno-kostna moka termično obdelani in posušeni zmleti klavniški odpadki, ki so se nekdaj uporabljali zlasti kot krmiloSINONIMI:kostno-mesna moka►sam. beseda + sam. beseda v rodilnikuDosedanji poizkusi strokovnjakov ne opozarjajo na posebne nevarnosti sežiga mesno-kostne moke in maščob.S prepovedjo uporabe mesno-kostne moke v prehrani živali so bolezen norih krav po svetu močno zajezili.►glag. + sam. beseda v tožilnikuObčinski svetniki so na decembrskem zasedanju soglašali, da sme termoelektrarna tudi letos sežigati mesno-kostno moko.Od veterinarske uprave je dodatno zahteval, naj pridobi vsa pisna zagotovila iz omenjenih držav, da v prehrani prašičev ne uporabljajo mesno-kostne moke.►glag. + z/s + sam. beseda v orodnikuPovpraševanje po govejem mesu se je zmanjšalo kljub zagotovilu, da naši kmetje goveda ne krmijo z mesno-kostno moko.►števnik + količinski sam. + sam. beseda v rodilnikuV naslednjih dneh naj bi poskusno zažgali okrog 44 ton mesno-kostne moke.Izgovor in oblike
mêsno-kôstnimêsno-kôstnamêsno-kôstno[mêsnokôstni]pridevnikStalne zvezemesno-kostna moka termično obdelani in posušeni zmleti klavniški odpadki, ki so se nekdaj uporabljali zlasti kot krmiloSINONIMI:kostno-mesna mokaDosedanji poizkusi strokovnjakov ne opozarjajo na posebne nevarnosti sežiga mesno-kostne moke in maščob.Etimologija↑mesni + ↑kostni
eSSKJ: Slovar slovenskega knjižnega jezika 2016–2017, www.fran.si, dostop 24. 5. 2024.