Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Samostojni izpis sestavka

Kakor komu paše.
VRSTA IZRAZApregovor
POMENizraža, da glede okusa velja subjektivno merilo; izraža, da imajo ljudje različne okuse, zanimanja, načine delovanja; opisuje situacijo, ko ob pomanjkanju discipline, nadzora, zaradi različnih hotenj, samovoljnosti prihaja do težav, zmede, nepreglednosti
VARIANTNOST
Kakor
komu
paše.
  • Kot komu paše.
  • Kot komu paše.
ZGLEDI
Jed je pravzaprav tako celovita, da k njej ni treba dodati uvodnih jedi oziroma predjedi, a seveda, prosim, kakor komu paše.
Tudi kajenja nihče ne prepoveduje, ne smeš pa kaditi tam, kjer s svojim dimom »osrečuješ« ostale, ki jim ni do dima. Tako bi moralo biti tudi z novoletnim bobnenjem. Naj bo, vendar ne kjerkoli, kakor komu paše.
Včasih se sprašujem, kako sem vse to zmogla. In sprašujem se, kako zmorejo to tisti, ki žurajo veliko več. To ni normalno! Ampak, kot komu paše.
POMENSKO POVEZANO
Slovar pregovorov in sorodnih paremioloških izrazov