Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Samostojni izpis sestavka

Noč ima svojo moč.
VRSTA IZRAZApregovor
POMENizraža, da noč vpliva na obnašanje ljudi, zlasti v zvezi z zabavo, sproščenostjo, spolnostjo; izraža, da se ponoči kaj zdi drugače kot podnevi
VARIANTNOST
Noč
ima
svojo
moč.
  • Vsaka noč ima svojo moč.
  • Noč ima moč.
  • Noč ima moč.
  • Vsaka noč ima svojo moč.
ZGLEDI
V nočnem času se potrudijo, da vam postrežejo z odlično glasbo za ples in z različnimi party pijačami po ugodnih cenah. Pridite in doživite nepozabno zabavo, saj veste, noč ima svojo moč.
Samo po pameti, nikar ne pretiravaj, noč ima moč.
Pregovor pravi, da ima noč svojo moč, kar se potrjuje iz dneva v dan. To je namreč delovni čas vlomilcev, tatov in roparjev.
Svetila lahko poudarijo zanimive dele vrta in posamezne rastline ali le ustvarjajo prijetno, intimno ozračje. Pravimo, da ima noč svojo moč, prava razsvetljava pa jo naredi še bolj čarobno.
Slovar pregovorov in sorodnih paremioloških izrazov