Ta stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med uporabniki, štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke partnerjev Google Analytics, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh. Več o posameznih piškotkih si lahko  preberete tu.  Če ne dovolite uporabe piškotkov za izboljšanje portala Fran, kliknite sem.

Samostojni izpis sestavka

Slab začetek, dober konec.
VRSTA IZRAZArek
POMENopisuje situacijo, v kateri se dogajanje, obdobje, ki je bilo na začetku nesrečno, težavno, ugodno zaključi; izraža olajšanje ob ugodnem razpletu; izraža tolažbo ob nesrečnem, težavnem začetku
ZGLEDI
Na poti sem z avtom skoraj obtičala zaradi poplavljene ceste. Slab začetek, dober konec. Avto me je varno pripeljal in tudi izpit sem naredila!
Zanimivo je, da sta imeli obe najboljši skupini tehnične težave, ki pa se na koncu niso izkazale za odločilne. Četverica je nastopila v slogu »slab začetek, dober konec«.
Nerodnost na parkirišču in razbita sprednja luč na avtu nas spravita v slabo voljo. Babica nas takoj potolaži, boste videli, slab začetek, dober konec.
POMENSKO POVEZANO
Slovar pregovorov in sorodnih paremioloških izrazov